Predstavujeme vám našu komerčnú sušiareň na ovocie, zeleninu a bylinky BIOMASTER.
Sušička je vybavená 40 stojanmi na sušenie, využiteľná plocha na sušenie je 14m2, maximálna kapacita až 150 kg.
Sušenie prebieha pomocou cirkulácie teplého vzduchu, vďaka čomu je proces konštantný, šetrný a rýchly.
Výhody sušenia ovocia a zeleniny
- Významne sa predĺži životnosť ovocia a zeleniny, skladovanie je priestorovo a energeticky úspornejšie.
- Podstatná časť antioxidantov ostáva zachovaná a je výborným zdrojom vlákniny.
- Pri šetrnom sušení (nízkej teplote) zostáva zachované maximálne množstvo živín.
Odobratím vody z potravín dochádza k obohateniu zostávajúceho obsahu a k zintenzívneniu chuťových vlastností.
Tak sa sušené ovocie stáva prirodzeným sladidlom a potravinou podporujúcou trávenie.
- Sušené ovocie je príkladom zdravej a výživnej maškrty (v prípade dodržania podmienok striedmej konzumácie).